Notenkoek
Dit recept is ideaal als je graag minder geraffineerde suiker wilt eten maar toch van zoet houdt. Door gebruik te maken van gedroogde vruchten is de smaak heerlijk zoet. Hoe hoger het percentage cacao van de chocolade die je gebruikt, des te minder geraffineerde suikers de koek bevat.
Tijd: 15 min. + nacht in de koelkast
Recept voor ca. 65 stukjes
Ingrediënten:
• 250 gr gemengde ongezouten noten
• 500 gr gedroogde vruchten: vijgen, dadels, abrikozen, cranberries etc.
• 150 gr pure chocola
• 1 theelepel kaneel
• Sinaasappelrasp (van één sinaasappel)
• 15 ml anisette of een andere likeur met anijs
• 2 eetlepels kokosrasp
Bereidingswijze:
Maal in een keukenmachine of blender de noten tot grove stukken. Voeg de gedroogde vruchten toe en maal fijn.
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg deze toe aan het noten-vruchtenmengsel.
Voeg de kaneel, sinaasappelrasp, likeur en kokosrasp toe en meng dit goed met een spatel.
Doe het mengsel in een vorm naar keuze en druk stevig aan.
Laat afgedekt in de koelkast stijf worden. Snijd de koek in kleine stukjes (1 bij 2 cm).
Enjoy!
Voedingswaarde per stukje (15 gram):
Energie | 60 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 6 gram |
Vet | 3 gram |
Vezels | 1 gram |
Natrium | 1 mg |