Pompoensoep
Ingrediënten (voor vier personen):
• 1 pompoen van 1½ kilo
• 1 ui
• 2 stengels bleekselderij
• ½ venkelknol
• 50 gram boter
• 1 liter bouillon
• mespuntje paprikapoeder
• mespuntje nootmuskaat
• peper, zout
• 1 eetlepel bruine suiker
• 2 deciliter slagroom
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 50°C. Snijd het bovenste deel van de pompoen, met de steelaanzet, er als een deksel af.
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en uit de deksel. Verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd een dunne plak aan de onderkant van de pompoen af zodat deze stevig staat.
Zet de pompoen zonder deksel in de oven.
Kook de pompoenstukjes in de bouillon ca. 20 minuten.
Was de selderijstengels en de venkel en verdeel deze in reepjes. Verhit de boter en fruit de groenten.
Voeg nootmuskaat, paprikapoeder, peper, zoute en bruine suiker toe. Voeg dit mengsel bij de bouillon.
Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de soep en roer de room erdoor zonder de soep te laten koken.
Schep de soep in de warme pompoen.
Variatietips:
Rooster de pompoenpitten en strooi ze over de soep.
Meng fijngesnipperde bosuitjes met loof door de soep.