Broccoli-crèmesoep
Ingrediënten (voor vier personen):
• 750 gram broccoli
• 1 liter groentebouillon
• 2 eetlepels fijngehakte peterselie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 25 gram boter
• 1 eetlepel bloem
• 2 deciliter witte wijn
• 1 eidooier
• 1 deciliter slagroom
• mespuntje peper
• mespuntje nootmuskaat
Bereidingswijze:
Was de broccoli en verdeel deze in roosjes en de stelen in stukjes. Kook deze in de bouillon in 10 minuten gaar.
Pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer.
Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui. Verhit de boter en fruit de ui glazig. Voeg geperste knoflook toe.
Roer de bloem door het uimengsel.
Roer de broccolipuree en de wijn in gedeelten erdoor en laat de soep zachtjes drie minuten doorkoken.
Roer de eidoorer door de slagroom. Roer vier eetlepels hete soep door het dooiermengsel en giet dit daarna bij de soep. De soep mag dan niet meer koken.
Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Variatietips:
Vervang de broccoli door spruitjes
Serveer broodblokjes gebakken in olijfolie met knoflook bij de soep