Courgettesoep
Ingrediënten (voor vier personen):
• 750 gram courgette
• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 1 grote aardappel
• 1 prei
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 liter groentebouillon
• mespuntje peper en nootmuskaat
• 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
• 1 dl koffieroom of slagroom
Bereidingswijze:
Was de courgettes. Verwijder de uiteinden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Schil de aardappel en verdeel deze in blokjes.
Was de prei en snijd deze in ringen.
Verhit de olijfolie.
Fruit hierin de courgette, ui, knoflook, aardappel en prei totdat de courgetteblokjes glazig maar niet bruin zijn.
Giet de bouillon erbij en voeg peper, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe.
Laat de soep met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten doorkoken.
Pureer de soep in een keuekenmachine of met een staafmixer.
Roer de room vlak voor het serveren erdoor.
Variatietips:
Bestrooi de soep met geschaafde amadelen.
Roer wat reepjes gerookte kipfilet of gerookte zalm door de soep.